Groepslessen nader toegelicht

Graag geven wij u een beeld van de inhoud van de verschillende groepslessen. Per les hebben wij een omschrijving gemaakt en deze worden hieronder voor u weergegeven. De uitleg is ook terug te vinden aan de achterkant van het groepslesrooster en in de Vouershof App.

Aquarobics

Aquarobics is een dynamische en intensieve workout op muziek in ons zwembad. Onder deskundige begeleiding wordt er getraind om conditie en spierkracht te verbeteren en het lichaam in shape te brengen.

Jumpfit

Deze trampoline fitness workout vindt plaats in onze Jump XL. Het is een 45 minuten durende les gebaseerd op High Intensity Interval Training waarbij je in groepsverband aan verschillende vaardigheden werkt. Denk hierbij aan conditie, kracht en lenigheid. Het voordeel van deze training is een minimale belasting van de gewrichten en iedereen kan trainen op zijn eigen niveau. Kortom, een uitdaging voor iedere sporter!

 

Core & Stability

Core & Sability is de spierbalans en controle in het gebied van bekken, heupen en romp. Stabiliteit van de romp is dus een voorwaarde voor het goed kunnen bewegen van de armen en benen. Denk hierbij aan buik- en rugspiertraining.

 

Step

Step, de bijzondere freestyle workout die er altijd flitsend en energiek uitziet! Uitdagende choreografieën met een hoog fun gehalte op meeslepende muziek waarbij u tegelijkertijd werkt aan een strakkere buik, benen en billen. Iedere 2, 3 of 4 weken wordt er een andere choreografie opgebouwd en getraind.
De steplessen zijn opgedeeld in verschillende niveaus, welke oplopen in moeilijkheidsgraad.
Start to Step: De stepcursus om de fijne kneepjes van het steppen onder de knie te krijgen. Let op: we starten 2x per jaar! 20-08-2018 t/m 31-01-2019 en 01-02-2019 t/m 07-07-2019.
Inschrijven is niet nodig.
Step 2 & Step 2/3: Intermediate Step. Geschikt voor iedere gemiddelde tot gevorderde stepper.
Step 3: Advanced Step. De les waarin de gevorderde stepper zijn hartje kan ophalen.

Start to Step

Step, de bijzondere freestyle workout die er altijd flitsend en energiek uitziet! Uitdagende choreografieën met een hoog fun gehalte op meeslepende muziek waarbij u tegelijkertijd werkt aan een strakkere buik, benen en billen. Iedere 2, 3 of 4 weken wordt er een andere choreografie opgebouwd en getraind.
De steplessen zijn opgedeeld in verschillende niveaus, welke oplopen in moeilijkheidsgraad.
Start to Step: De stepcursus om de fijne kneepjes van het steppen onder de knie te krijgen. Let op: we starten 2x per jaar! 20-08-2018 t/m 31-01-2019 en 01-02-2019 t/m 07-07-2019.
Inschrijven is niet nodig.

Fit+

Fit+ is sporten in groepsverband op uw eigen niveau. Er wordt gestart met 45 minuten bewegen in één van onze groepsfitness zalen of in de fitness, onder leiding van een instructeur. Vervolgens wordt er gezellig een half uurtje koffie/thee gedronken in de Horeca om vervolgens onder begeleiding 45 minuten onder begeleiding in het zwembad te bewegen. Gewoon een middagje sportiviteit en gezelligheid. Elke eerste Fit+ van de maand is de koffie/thee voor rekening van Health&Sports Club Vouershof, mits u deelneemt aan zowel de les in de zaal/fitness als de les in het zwembad.

LesMills Grit Strength

Een 30 minuten durende authentieke hardcore fitness workout die u echte fitness resultaten bezorgt. Middels (HIIT) "high intensity interval training" tilt het uw fitness niveau naar een hoger level! De piek en herstel momenten opgebouwd uit uitdagende workout blokken zullen u zowel fysiek als mentaal tot het uiterste drijven!

 

Yoga

In de drukte van alledag is een sterk en gezond lichaam onmisbaar. Tijdens Yoga wordt er gewerkt aan kracht, conditie en souplesse, maar tegelijkertijd geeft de les rust, balans en energie. Namasté!

LesMills BodyAttack

De sportgeïnspireerde, 45 minuten durende high impact cardio workout voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Atletische bewegingen worden gecombineerd met aerobe kracht en stabilisatie oefeningen. Dynamische instructeurs en krachtige muziek motiveren iedereen in de richting van hun fitnessdoelen.

LesMills BodyBalance

Een uitdagende mix van yoga, tai-chi als pilates! Door te werken aan een gecontroleerde ademhaling, concentratie en een gestructureerde serie van stretches, bewegingen en poses op muziek brengt u uw lichaam in balans. Laat stress en spanningen los terwijl u meer kracht en flexibiliteit creëert.

LesMills BodyPump

Bodypump is een barbell workout; met behulp van een stang en gewichten werkt u aan versterking van al uw spiergroepen. Dit alles op heerlijke beats! De les is gebaseerd op het zogenaamde REP EFFECT: een bewezen formule waarbij u uw spieren aanpakt met veel herhalingen en relatief weinig gewicht. Het resultaat? Ontwikkeling van strakke, atletische spieren.

LesMills Sprint

SPRINT is de nieuwste High Intensity Interval Training: Intenser, meer experience en nog sneller. Geen lange ritten, maar 30 minuten HIIT op bikes voor snelle resultaten. De korte duur van deze workout motiveert om je fysieke en mentale grenzen op te zoeken. Hevige intensiteit wordt afgewisseld met korte periodes van rust om je voor te bereiden op de piek. Are you fast enough?

Spinning

Spinning is een indoor fiets workout waarbij u fietst op het ritme van krachtige muziek. Neem het op tegen het terrein en laat u leiden door heuvels, over vlaktes en naar bergtoppen door tijdritten en intervaltraining. Door middel van de weerstandsknop op de bike, werkt iedereen op zijn eigen niveau.

AquaZumba

De weerstand van water is twaalf keer groter dan de weerstand van lucht, dus AquaZumba is een full body workout! Net als bij de reguliere Zumbalessen, staat fun voorop, en door de vrolijke Latijns Amerikaanse muziek zult u niet eens merken dat u met een volledige workout bezig bent voor zowel lichaam als geest! Ongemerkt werkt u aan bepaalde spiergroepen en aan uw uithoudingsvermogen zonder moeilijke pasjes.

BRN

De ultieme workout voor de Body U Really Need. Een toegankelijke, effectieve en motiverende groepsles waarbij u werkt aan alle facetten voor een fit, sterk en mooi lichaam. Door middel van de twee Tubes gevuld met grit zorgt u voor optimale verbranding van calorieën. Cardio, spierverstevigende oefeningen en coretraining in één.

Zumba

Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen en lol hebben’. Het is een vetverbrandende, spierverstevigende workout die is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse dans. Gemakkelijk te volgen en zonder ingewikkelde pasjes. Door de aanstekelijke muziek is elke les weer een feestje!

XCO

XCO staat voor Xtreme Core training. Het is een totaaltraining waarbij u werkt aan conditie, spieren en bindweefsel. U maakt gebruik van de XCO Trainer; een buis gevuld met grit. Deze zorgt ervoor dat u constant uw 'natuurlijke corset' aanspant, waardoor dit de ultieme workout is voor uw buik- rugspieren.

Kick & Fun

Kick&Fun is een high impact cardio workout waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende boks- en traptechnieken. Er wordt gewerkt aan de algemene conditie, spierversteviging en vetverbranding. U trapt en/of stoot niet tegen een tegenstander; er wordt gebruik gemaakt van kickbags en stootkussens. Lekker doorwerken en de les afsluiten met buikspieroefeningen en stretches.

Pilates

Het doel van Pilates is het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem en een soepel lichaam waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren worden geactiveerd en versterkt.

Kidzz Fun Jump

Deze kidzzles vindt plaats in onze Jump XL. Een uur lang lekker springen, spelletjes en wedstrijdelementen op onze trampolines. Dit alles onder begeleiding van een van onze enthousiaste instructeurs! Leeftijd: 6-15 jaar

Jumpfit Kidzz

De coolste fitness workout op de trampolines van Jump XL! Samen met leeftijdsgenootjes werk je aan verschillende vaardigheden zoals conditie, kracht en lenigheid. De lessen zijn gebaseerd op dezelfde principes als de Jumpfit lessen voor volwassenen, maar met een speelse twist. Van bootcamp tot estafette en spelvormen. Benieuwd? Kom dan snel meedoen met onze Jumpfit Kidzz! Leeftijd 7-15 jaar

Ouder & Kidzz Jump

De allerkleinsten zijn dol op de trampolines van Jump XL! Op de heerlijke zachter ondergrond kunnen ze wiebelen, lekker zacht omvallen of met een bal spelen. Verdiende qualitiy time voor ouder & kind! Let op, iedere zondag vrije inloop van  09:00-10:uur uur. Leeftijd: 2-6 jaar

Free Jump

Een uur vrij jumpen en tricks oefenen op het reusachtig trampolineveld van Jump XL! Let op: maximaal 30 deelnemers! Vol = vol! Leeftijd: 6-15 jaar

STRONG by Zumba

STRONG by Zumba is een bijzondere High Intensity Interval Training met een Zumba twist! Het programma is ontwikkeld door Zumba fitness, maar niet te vergelijken met de reguliere Zumba lessen. In plaats van dansen vind u in de lessen STRONG veel fitnessoefeningen terug waarbij lichaamsgewicht, spierconditie, cardio en sprongbewegingen perfect zijn afgestemd op de muziek. De les is zo ontworpen dat ieder op zijn eigen niveau kan instappen. Gedreven door de opzwepende muziek wordt u uitgedaagd om iedere les sterker te worden, vandaar ook de naam STRONG. Een topper als het gaat om de perfecte combinatie van fun en snelle resultaten!

Neem contact op